看了他的作品,才知道诗意二字怎么写

明星八卦 浏览(1653)

  02:39:09建筑灵感

  

Shisaka Junya的建筑模型在卡地亚基金会展览中展出

JunyaIshigami'sarchitecturalmodelsfeatureinFondationCartierexhibition

日本建筑师时尚春设计和设计的20多个建筑模型最近在巴黎的卡地亚基金会展馆展出。在与Dezeen的独家专访中,策展人Isabelle Gaudefroy介绍了展览的五个亮点。

该展览名为“FreeingArchitecture”,是卡地亚基金会组织的第一次大型个人建筑展览。

通过展览,电影和绘画,展览展示了由时尚春设计的20多个重点项目。建筑师在设计界享有很高的声誉。

Gaudefroy是基金会展览活动的主要负责人。她告诉Dezeen,Shishang Chun的作品没有特定的建筑风格,因为建筑师想表达一个自由的设计理念。

她解释说:“在这次展览中,我们展示了石头的纯粹和自由的建筑概念。从这个角度来看,每个项目都有自己独特的背景,并结合了景观,环境和项目本身。“

与此同时,策展人认为,建筑与自然的关系也是史尚春作品中反复表达的主题。

“对我来说,不同的项目有不同的关系。建筑物中经常使用的自然因素是云,岩石,森林等。“

“这些来自大自然的诗意类比不仅是建筑师灵感的源泉,也是所有设计的源泉。”

“FreeingArchitecture”展览将持续到2018年6月10日。接下来,Gaudefroy在本次展览中介绍了五个重点项目。

TwentyarchitecturalmodelsbyJapanesearchitectJunyaIshigamihavegoneonshowatFondationCartierinParis.InaDezeenexclusive,extensioncuratorIsabelleGaudefroyrevealsherfivehighlightsfromtheshow。

FreeingArchitectureisthefirstlarge-scalesoloshowthatFondationCartierhasdedicatedtoasinglearchitect。

通过大规模模型,电影和图画,通过Ishigami展示共同的20个指南,无法建立的建筑物与具有类似梦想的等式相符。

Gaudefroy,基金会的展览主管告诉DeezenthatIshigami的工作组合不能解决同样的建筑风格,因为建筑师认为建筑结构可能是免费的。

她解释说:“在这个展览中,自由展示了伊斯兰国的自由建设,在每个项目中,每个项目都与他们不同,并且在每个人都在建造自己的建筑和自然景观的景观之外”。

ButthecuratorsaidthattherelationshipbetweenarchitectureandthenaturalworldisareoccurringthemeinIshigami'sdesigns。

'' 印版,therearedifferentrelationshipswithdifferentprojects,butoneideathatcomesupregularlyisarchitecturebeinganaturalphenomenon-architecturethatresemblesacloud,arock,aforestandsoon, '' shesaid。

'' Thesepoeticanalogiesthatcomefromnaturearenotonlyasourceofinspirationbutthebasisforeverything。 ''

FreeingArchitecturecontinuesuntilun 6月20日。这里,Gaudefroydescribesfivekeyprojectsonshow:

1.森林幼儿园,项目地点:中国山东,项目时间:2010年

“这是一座美丽的建筑。混凝土屋顶是通过切割成型的,不可能从这些抽象的形状中读出它背后的含义。“

“Shisei Pure也希望从孩子们的角度设计这座建筑,所以这些形状的屋顶很容易让人联想到孩子们的简单世界,充满了象征孩子般的动物和花朵。通过各种步骤,他最终形成了这些抽象的卷,创造了一个富有想象力的开放空间。“

“内部和外部空间相互融合。建筑师没有刻意规划功能,但让不同大小的房间相互适应。有些空间的高度较高,因此教职员工使用,有些空间较低,因此这是儿童独有的世界。

中国山东森林幼儿园(2010年)

'' Thisisabeautifulprojectbecauseitisaconcreteroofthathasbeencutwithalltheseshapesandyoudon'tknowwhattheyarereferringto。

'' Ishigamitriedtofigureouthowtoconceiveabuildingwithachild'simagination,sotheshapesoftheroofevokeimageslinkedtothechildren'sworld,includinganimalsandflowers.Heprogressivelystylisedandabstractedthemuntilhegottheseshapes,makingitanopenspaceforimaginationandforplay。

'' Merginginsideandoutsidespaces,hetriednottoplanthebuilding'sfunctionsbutratherworkwiththescaleofthedifferentroomsanddifferentinsidespaces.Somearequitehighandcanserveasadultspaces,whileothersarereallylowsoonlychildrencanusethem,andtheycanbecomeprivatespaces。 ''

2.谷教堂,项目地点:中国日照,项目时间:2017年

“山谷教堂是一个神圣的地方。史尚也被委托负责该项目的设计。经过调查,他决定将教堂安置在一个小山谷中。整座建筑就像是岩石上的一个小开口。“

“他想建造一座高大狭窄的建筑,所以教堂高40米,由白色混凝土制成,具有强烈的视觉冲击力。”

“为了加强建筑地面的感觉,他将建筑物沉入地下20米处,这让人们感到建筑物正在从山谷中长出来。”

ChapelofValley,日照,中国(2017)

'' TheChapelofValleyisaworshipspacethatIshigamiwascommissionedtobuildinChina.Hedecidedtolocatethechurchinaverysmallvalleyatthetopofahill,whichalmostappearslikeasmallcutintherocks。

'' Hewantedtocreateaverynarrowandverytallbuilding.Thechapel,whichis40metershigh,ismadeofwhiteconcreteandhasalotofvisualimpact。

'' Toenhancetheimpressionofthebuildingrisingfromtheearth,hesunkthebuilding20metersintothegroundtogivetheimpressionthatitreallyrosefromthissmallvalley。 ''

3.餐厅,项目地点:日本山口,项目时间:2014年

“我特别喜欢这座建筑,因为它与Shisaka Jun的其他作品截然不同。一般来说,他的作品轻巧透明,但他认为建筑不应该是同一种风格的僵化。其中包括。“

“该项目的客户是一位厨师,他希望自己的餐厅有一个舒适的酒窖,他还希望将建筑与自然结合起来。”

“为了满足这些要求,时尚春还在地下设置了一些小洞,然后浇筑了混凝土。当其余的空间被挖掘出来时,这些浇筑的混凝土成了建筑物的天花板。“

HouseandRestaurant,Yamaguchi,日本(2014)

'' IlovethisbuildingbecauseitisverydifferentfromIshigami'sotherbuildings,whichareusuallythin,光,verywhiteandverytransparent.Ishigamihasalwayssaiditshouldnotbethestylethatleadsthearchitecture。

'' Thisprojectwascommissionedbyaclientwhoisachefandwantedhisrestauranttohavethecosinessofawinecellar.Healsowantedsomethingthatwasnaturalandorganic。

“Todothis,Ishigamiusedholes在地上,而且正在建造它们,因为它们是一个混凝土。在它下面的地方,那个被浇筑成的混凝土变成了一个复杂的结构。”

4.Kait Studio,项目地点:日本神奈川工业大学,项目时间:2008

“这个项目是日本神奈川工业大学的Kait工作室。学校希望学生可以使用金属和木材在这个空间里制作模型。“

“因此,建筑师希望设计一个纯粹的开放空间,即使没有隔墙。想象一下,学生们在这里工作就好像他们在森林里散步一样,所以这个空间应运而生。时尚春也用308个小柱子形成整体空间就像一棵大树在森林里。“

“柱子排列在不同的方向,似乎是随机放置的,但事实上,它们仍然有序无序,它们的密度与树林中的密度相同,有时紧凑,有时松散。在这种情况下,“森林”相对密集,每个支柱都有自己的支撑作用。“

KaitWorkshop,日本神奈川工业大学(2008)

'' KaitWorkshopisaisashopforatechnicaluniversityinKanagawa.Theyneededaspacefortheirstudentstoworkwithmetalandwood,tomaketheirprototypes。

'' Ishigamidecidedtocreateanopenspacethatwouldhavenowalls.Hewantedtocreateaspacethatwouldfeellikewanderingthroughaforest.Theideacamequicklytomakeaspacethatwasheldby308thincolumns-it'slikehavingaplateofMikadosticks。

'' Thecolumnsareallorienteddifferentlyandappearseeminglyrandom.Butinfact,theyallarepositionedintentionally.Likeaforest,ithasdifferentdensitiesoftreesdependingonwhereyouare.Outofnecessity,theforestisverydense,buteverycolumnhasaroletoplayinthestabilityofthebuilding。 ''

5.游客中心,项目地点:荷兰Vijversburg公园,项目时间:2017年

“这个项目对我来说非常重要,因为我认为它代表了时尚春的特色。建筑师在设计中结合了公园的复杂背景因素。“

“施工过程不应该砍伐森林中的树木,以免造成建筑物对环境的影响。”

“从侧面看,建筑物是透明的,空间中没有柱子,但实际上建筑物的结构载荷由玻璃框架支撑。”

摄影:GiovanniEmilioGalanello,LucBoegly

VisitorCentre,ParkVijversburg,荷兰(2017年)

'' ThisisaveryimportantprojectformebecauseIthinkitshowshowIshigamimakesagesturethat'sintelligentlytakingintoaccountalltheoftencomplicatedparameterswhenworkingataheritagesite。

'' Inthiscase,youcouldn'tcutdownanytreesintheparksohehadtocreateabuildingthathadtheleastpossiblevisualimpact,andtheleastpossibleimpactontheenvironment。

'' Itiscompletelytransparentwhenyouseeitfromthesidebecauseithasabsolutelynocolumns.Itisactuallytheglassthatisstructural.Thecurveoftheglassiswhatholdsupthebuilding。 ''

PhotographyisbyGiovanniEmilioGalanelloandLucBoegly。

由特别建筑网编译李仁,吴静雅

“特殊建筑网络”的所有内容均受私人网络版权保护。如果您需要转载,请注明出处

Shisaka Junya的建筑模型在卡地亚基金会展览中展出

JunyaIshigami'sarchitecturalmodelsfeatureinFondationCartierexhibition

日本建筑师时尚春设计和设计的20多个建筑模型最近在巴黎的卡地亚基金会展馆展出。在与Dezeen的独家专访中,策展人Isabelle Gaudefroy介绍了展览的五个亮点。

该展览名为“FreeingArchitecture”,是卡地亚基金会组织的第一次大型个人建筑展览。

通过展览,电影和绘画,展览展示了由时尚春设计的20多个重点项目。建筑师在设计界享有很高的声誉。

Gaudefroy是基金会展览活动的主要负责人。她告诉Dezeen,Shishang Chun的作品没有特定的建筑风格,因为建筑师想表达一个自由的设计理念。

她解释说:“在这次展览中,我们展示了石头的纯粹和自由的建筑概念。从这个角度来看,每个项目都有自己独特的背景,并结合了景观,环境和项目本身。“

与此同时,策展人认为,建筑与自然的关系也是史尚春作品中反复表达的主题。

“对我来说,不同的项目有不同的关系。建筑物中经常使用的自然因素是云,岩石,森林等。“

“这些来自大自然的诗意类比不仅是建筑师灵感的源泉,也是所有设计的源泉。”

“FreeingArchitecture”展览将持续到2018年6月10日。接下来,Gaudefroy在本次展览中介绍了五个重点项目。

TwentyarchitecturalmodelsbyJapanesearchitectJunyaIshigamihavegoneonshowatFondationCartierinParis.InaDezeenexclusive,extensioncuratorIsabelleGaudefroyrevealsherfivehighlightsfromtheshow。

FreeingArchitectureisthefirstlarge-scalesoloshowthatFondationCartierhasdedicatedtoasinglearchitect。

通过大规模模型,电影和图画,通过Ishigami展示共同的20个指南,无法建立的建筑物与具有类似梦想的等式相符。

Gaudefroy,基金会的展览主管告诉DeezenthatIshigami的工作组合不能解决同样的建筑风格,因为建筑师认为建筑结构可能是免费的。

她解释说:“在这个展览中,自由展示了伊斯兰国的自由建设,在每个项目中,每个项目都与他们不同,并且在每个人都在建造自己的建筑和自然景观的景观之外”。

ButthecuratorsaidthattherelationshipbetweenarchitectureandthenaturalworldisareoccurringthemeinIshigami'sdesigns。

'' 印版,therearedifferentrelationshipswithdifferentprojects,butoneideathatcomesupregularlyisarchitecturebeinganaturalphenomenon-architecturethatresemblesacloud,arock,aforestandsoon, '' shesaid。

'' Thesepoeticanalogiesthatcomefromnaturearenotonlyasourceofinspirationbutthebasisforeverything。 ''

FreeingArchitecturecontinuesuntilun 6月20日。这里,Gaudefroydescribesfivekeyprojectsonshow:

1.森林幼儿园,项目地点:中国山东,项目时间:2010年

“这是一座美丽的建筑。混凝土屋顶是通过切割成型的,不可能从这些抽象的形状中读出它背后的含义。“

“Shisei Pure也希望从孩子们的角度设计这座建筑,所以这些形状的屋顶很容易让人联想到孩子们的简单世界,充满了象征孩子般的动物和花朵。通过各种步骤,他最终形成了这些抽象的卷,创造了一个富有想象力的开放空间。“

“内部和外部空间相互融合。建筑师没有刻意规划功能,但让不同大小的房间相互适应。有些空间的高度较高,因此教职员工使用,有些空间较低,所以这是儿童独有的世界。

中国山东森林幼儿园(2010年)

'' Thisisabeautifulprojectbecauseitisaconcreteroofthathasbeencutwithalltheseshapesandyoudon'tknowwhattheyarereferringto。

'' Ishigamitriedtofigureouthowtoconceiveabuildingwithachild'simagination,sotheshapesoftheroofevokeimageslinkedtothechildren'sworld,includinganimalsandflowers.Heprogressivelystylisedandabstractedthemuntilhegottheseshapes,makingitanopenspaceforimaginationandforplay。

'' Merginginsideandoutsidespaces,hetriednottoplanthebuilding'sfunctionsbutratherworkwiththescaleofthedifferentroomsanddifferentinsidespaces.Somearequitehighandcanserveasadultspaces,whileothersarereallylowsoonlychildrencanusethem,andtheycanbecomeprivatespaces。 ''

2.谷教堂,项目地点:中国日照,项目时间:2017年

“山谷教堂是一个神圣的地方。史尚也被委托负责该项目的设计。经过调查,他决定将教堂安置在一个小山谷中。整座建筑就像是岩石上的一个小开口。“

“他想建造一座高大狭窄的建筑,所以教堂高40米,由白色混凝土制成,具有强烈的视觉冲击力。”

“为了加强建筑地面的感觉,他将建筑物沉入地下20米处,这让人们感到建筑物正在从山谷中长出来。”

ChapelofValley,日照,中国(2017)

'' TheChapelofValleyisaworshipspacethatIshigamiwascommissionedtobuildinChina.Hedecidedtolocatethechurchinaverysmallvalleyatthetopofahill,whichalmostappearslikeasmallcutintherocks。

'' Hewantedtocreateaverynarrowandverytallbuilding.Thechapel,whichis40metershigh,ismadeofwhiteconcreteandhasalotofvisualimpact。

'' Toenhancetheimpressionofthebuildingrisingfromtheearth,hesunkthebuilding20metersintothegroundtogivetheimpressionthatitreallyrosefromthissmallvalley。 ''

3.餐厅,项目地点:日本山口,项目时间:2014年

“我特别喜欢这座建筑,因为它与Shisaka Jun的其他作品截然不同。一般来说,他的作品轻巧透明,但他认为建筑不应该是同一种风格的僵化。其中包括。“

“该项目的客户是一位厨师,他希望自己的餐厅有一个舒适的酒窖,他还希望将建筑与自然结合起来。”

“为了满足这些要求,时尚春还在地下设置了一些小洞,然后浇筑了混凝土。当其余的空间被挖掘出来时,这些浇筑的混凝土成了建筑物的天花板。“

HouseandRestaurant,Yamaguchi,日本(2014)

'' IlovethisbuildingbecauseitisverydifferentfromIshigami'sotherbuildings,whichareusuallythin,光,verywhiteandverytransparent.Ishigamihasalwayssaiditshouldnotbethestylethatleadsthearchitecture。

'' Thisprojectwascommissionedbyaclientwhoisachefandwantedhisrestauranttohavethecosinessofawinecellar.Healsowantedsomethingthatwasnaturalandorganic。

“Todothis,Ishigamiusedholes在地上,而且正在建造它们,因为它们是一个混凝土。在它下面的地方,那个被浇筑成的混凝土变成了一个复杂的结构。”

4.Kait Studio,项目地点:日本神奈川工业大学,项目时间:2008

“这个项目是日本神奈川工业大学的Kait工作室。学校希望学生可以使用金属和木材在这个空间里制作模型。“

“因此,建筑师希望设计一个纯粹的开放空间,即使没有隔墙。想象一下,学生们在这里工作就好像他们在森林里散步一样,所以这个空间应运而生。时尚春也用308个小柱子形成整体空间就像一棵大树在森林里。“

“柱子排列在不同的方向,似乎是随机放置的,但事实上,它们仍然有序无序,它们的密度与树林中的密度相同,有时紧凑,有时松散。在这种情况下,“森林”相对密集,每个支柱都有自己的支撑作用。“

KaitWorkshop,日本神奈川工业大学(2008)

'' KaitWorkshopisaisashopforatechnicaluniversityinKanagawa.Theyneededaspacefortheirstudentstoworkwithmetalandwood,tomaketheirprototypes。

'' Ishigamidecidedtocreateanopenspacethatwouldhavenowalls.Hewantedtocreateaspacethatwouldfeellikewanderingthroughaforest.Theideacamequicklytomakeaspacethatwasheldby308thincolumns-it'slikehavingaplateofMikadosticks。

'' Thecolumnsareallorienteddifferentlyandappearseeminglyrandom.Butinfact,theyallarepositionedintentionally.Likeaforest,ithasdifferentdensitiesoftreesdependingonwhereyouare.Outofnecessity,theforestisverydense,buteverycolumnhasaroletoplayinthestabilityofthebuilding。 ''

5.游客中心,项目地点:荷兰Vijversburg公园,项目时间:2017年

“这个项目对我来说非常重要,因为我认为它代表了时尚春的特色。建筑师在设计中结合了公园的复杂背景因素。“

“施工过程不应该砍伐森林中的树木,以免造成建筑物对环境的影响。”

“从侧面看,建筑物是透明的,空间中没有柱子,但实际上建筑物的结构载荷由玻璃框架支撑。”

摄影:GiovanniEmilioGalanello,LucBoegly

VisitorCentre,ParkVijversburg,荷兰(2017年)

'' ThisisaveryimportantprojectformebecauseIthinkitshowshowIshigamimakesagesturethat'sintelligentlytakingintoaccountalltheoftencomplicatedparameterswhenworkingataheritagesite。

'' Inthiscase,youcouldn'tcutdownanytreesintheparksohehadtocreateabuildingthathadtheleastpossiblevisualimpact,andtheleastpossibleimpactontheenvironment。

'' Itiscompletelytransparentwhenyouseeitfromthesidebecauseithasabsolutelynocolumns.Itisactuallytheglassthatisstructural.Thecurveoftheglassiswhatholdsupthebuilding。 ''

PhotographyisbyGiovanniEmilioGalanelloandLucBoegly。

由特别建筑网编译李仁,吴静雅

“特殊建筑网络”的所有内容均受私人网络版权保护。如果您需要转载,请注明出处